Informare privind proiectul
“DOTAREA CU APARATURA NECESARA DEZVOLTARII CABINETULUI STOMATOLOGIC", cod SMIS 313503
În cadrul apelului de proiecte prvind Investițiile pentru modernizarea microîntreprinderilor, PR/NE/2023/P1/RSO1.3.1/1 – Microîntreprinderi din cadrul Programului Regional 2021 – 2027, Prioritatea 1 „O regiune mai competitivă, mai inovativă a fost semnat contractul de finanțare nr. 74/28.05.2024 pentru proiectul de investitie “DOTAREA CU APARATURA NECESARA DEZVOLTARII CABINETULUI STOMATOLOGIC", cod SMIS 313503.
Obiectivul general al proiectului:
Obiectivul general consta in imbunatatirea calitatii serviciilor medicale oferite, sporind eficienta tratamentelor si asigurarea unei experiente placute si mai calitative pentru pacienti, contribuind astfel la modernizarea si optimizarea practicii stomatologice, precum și in cresterea eficientei energetice prin utilizarea unor sisteme alternative sustenabile de producere a energiei electrice. Prin proiectul propus se are in vedere dezvoltarea si imbunatatirea activitatii din domeniul activitatilor de asistenta stomatologica, activitate pe care firma o desfasoara din anul 2005. SC MEDSTOM SRL isi propune sa isi imbunatateasca portofoliul de produse din domeniul activitatilor de asistenta stomatologica, sa imbunatateasca si sa optimizeze procesul de executie al serviciilor realizate in cadrul domeniul activitatilor de asistenta stomatologica, cu impact in crearea de noi locuri de munca, cresterea productivitatii muncii, cresterea eficientei energetice, dar si cresterea nivelului de profesionalism al activitatii.
Justificare:
MEDSTOM SRL isi propune sa dezvolte portofoliul de servicii stomatologice, sa imbunatateasca si sa optimizeze procesul de executie al serviciilor realizate in cadrul cabinetului, integrand astfel in activitate evolutiile in ceea ce priveste tehnologiile aplicabile in realizarea serviciilor stomatologice, cu impact in crearea de noi locuri de munca, cresterea productivitatii muncii, cresterea eficientei energetice, dar si cresterea nivelului de profesionalism al activitatii. Prin achizitionarea echipamentelor stomatologice, societatea isi propune sa isi imbunatateasca si sa isi dezvolte portofoliul serviciilor stomatologice, prin prestarea unor noi servicii de diagnostic și planificare a tratamentelor prin intermediul computerului tomograf. Prin achizitionarea sistemului de panouri fotovoltaice si a pompelor de caldura, societatea isi propune sa isi creasca nivelul de eficienta energetica, utilizarea acestora contribuind la reducerea costurilor energetice și la creșterea eficienței energetice a cabinetului stomatologic.
Astfel, in justificarea relevantei investitiei propuse prin proiect, se considera ca aceste echipamente vor duce la:
a. dezvoltarea de noi activități și îmbunătățirea celor existente, prin achiziționarea computerului tomograf de stomatologie se va permite cabinetului să ofere noi servicii de diagnostic și planificare a tratamentelor, ceea ce reprezintă o dezvoltare de noi activități. De asemenea, modernizarea echipamentelor existente, cum ar fi unitul dentar și masă de operații, vor îmbunătăți calitatea serviciilor stomatologice oferite.
b. creșterea nivelului tehnologic și a capacității organizaționale prin achiziționarea de echipamente avansate precum computerul tomograf de stomatologie și pompele de aspirație vor duce la creșterea nivelului tehnologic a cabinetului, permițând o diagnosticare mai precisă și o mai bună gestionare a procedurilor medicale. Investiția în echipamente și tehnologii necesită, de obicei, și o creștere a capacității organizaționale pentru a gestiona noile resurse și a asigura instruirea adecvată a personalului în utilizarea acestora.
c. creșterea eficienței utilizării resurselor și tranziția către modele de producție durabilă prin utilizarea panourilor fotovoltaice și a pompelor de căldură, acestea contribuind la reducerea costurilor energetice și la creșterea eficienței energetice a cabinetului stomatologic. Investiția în echipamente de sterilizare, cum ar fi autoclavele, vor asigura o gestionare mai eficientă și mai sigură a resurselor în ceea ce privește igiena și sterilizarea.
Prin implementarea acestui proiect se va permite:
- cresterea calitatii serviciilor de asistenta stomatologica, avand in vedere ca prin intermediul investitiei prevazute in proiect se va creste gradul de precizie in executie, se va elimia riscul erorii umane din timpul prelucrarii si va permite realizarea unui design personalizat fiecarui caz clinic in parte;
- utilizarea unor noi facilitati in procesul de executie al serviciilor, care vor asigura optimizarea si schimbarea semnificativa a procesului tehnologic si cresterea calitatii serviciilor de asistenta stomatologica; - realizarea serviciilor de asistenta stomatologica intr-un timp foarte scurt, astfel incat durata de tratament va fi semnificativ redusa;
- realizarea de servicii stomatologice care vor oferi pacientilor siguranta unei danturi perfect functionale si a unui aspect impecabil, timp indelungat;
- adaugarea unor noi servicii de stomatologie in portofoliului cabinetului (servicii noi de diagnostic și planificare a tratamentelor prin achizitionarea computerului tomograf);
- cresterea eficientei utilizarii resurselor si tranzitia catre modelele de productie durabila prin utilizarea sistemului de panouri fotovoltaice si a pompelor de caldura care au rolul de contribui la reducerea costurilor energetice si la cresterea eficientei energetice a cabinetului stomatologic..
Obiectivele specifice ale proiectului:
1. Dezvoltarea si imbunatatirea activitatii desfasurate in cadrul societatii MEDSTOM SRL, prin achizitionarea de echipamente stomatologice pentru dotarea cabinetului stomatologic care au rolul de a imbunatati capacitatea tehnica si organizationala solicitantului pana la sfarsitul perioadei de implementare a proiectului.
2. Consolidarea pozitiei firmei pe piata locurilor de munca prin cresterea numarului mediu de angajati cu 3 (trei) fata de nivelul inregistrat in ultimul an fiscal incheiat inainte de depunerea cererii de finantare, pana la sfarsitul anului fiscal ulterior celui in care se va finaliza investitia si mentinerea acestei cresteri pe intreaga perioada de monitorizare a proiectului.
3. Cresterea eficientei energetice prin achizitionarea unui sistem de panouri fotovoltaice si a 2 (doua) pompe de caldura, pana la sfarsitul perioadei de implementare a proiectului.
Valoarea totală a proiectului: 1.174.577,12 lei.
Valoarea cofinanțării Uniunii Europene: 933.788,81 lei
Data semnării Contractului de Finanțare: 28.05.2024
Perioada de implementare: 14 luni, 28.05.2024 - 28.07.2025
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.mfe.gov.ro
Anunturi despre stadiul proiectului
In decursul proiectului se vor afisa anunțuri despre stadiul proiectului, evidențiind sprijinul financiar al UE.